Home Korisni Saveti Brojsov Čaj: Sastav, Priprema, Upotreba i Lekovitost

Brojsov Čaj: Sastav, Priprema, Upotreba i Lekovitost

by Lola

Rudolf Brojs je austrijski iscelitelj koji je osmislio teoriju o lečenju najtežih bolesti jednom vrstom izgladnjivanja, primenjivao je na određenom broju pacijenata koji su uz tu terapiju koristili čaj koji je po njemu nazvan i koji mnogi konzumiraju i kada nisu bolesni. Brojs je mišljenja da se svaki oblik tumora može izlečiti ako se 42 dana pije ovaj čaj i sokovi od povrća. On smatra da se na ovaj način izlečilo 45 hiljada ljudi i mada ova njegova teorija nije baš prihvaćena od lekara, nju primenjuju mnogi bolesnici širom sveta.

S obzirom da čaj koji je on osmislio i smatra ga rešenjem za oboleli organizam sadrži zdrave biljke čije su nam korisne strane svima poznate, mi ćemo vam približiti način njegove pripreme, a na vama je da ga koristite ili ne, da verujete ovom načinu lečenja ili ne.

Mnogi, pa i Brojs su mišljenja da za dugovečnost nema neke tajne formule već je stvar u jednostavnosti, prirodnoj ishrani, umerenosti u svemu, vedrijem pogledu na život.

Svi smo svesni, pa i Brojs, da ovaj tempo života, industrijska i veštačka hrana, zagađenost dovode do stvaranja mnogih modernih bolesti  koje ni savremena medicina ne može da izleči. Maligne bolesti su u porastu, a uzroci su različiti, od nepravilne ishrane, nedostatka čistog vazduha, preko pušenja  do  velike količine stresa.

Brojsova metoda lečenja

Brojs je mišljenja da je uzdržavanjem od hrane moguće ozdraviti i podmladiti organizam. On to objašnjava teorijom da gladovanjem organizam ne dobija čvrstu hranu, proteine i masti, pa će u procesu autolize ili samoprobave početi da koristi sopstvene rezerve uvek istim redosledom. Tu po njemu leži rešenje jer će organizam prvo pojesti ćelije koje su bolesne, oštećene, stare, tj. tumore, apscese, oštećena tkiva, masne naslage. Po njegovoj teoriji zdrava tkiva i vitalni organi neće biti ugroženi, a gladovanjem se podstiče izgradnja novih ćelija. Preko jetre, bubrega i pluća će se nagomilani otrovi izbaciti iz organizma.

Prilikom  ove terapije isključivo se koristi Brojsov čaj ili sokovi koje on preporučuje na bazi cvekle, šargarepe, celera, rotkve, krompira, posebno u slučajevima sa dijagnozom raka jetre. Povrće koje se koristi mora biti organski gajeno i maksimalno se može uneti pola litre ovog soka dnevno.

Mnogi koji su koristili ovu terapiju zadovoljni su i drugima prenose iskustva od odvikavanja od čvrste hrane pa do ponovnog navikavanja na nju posle 42 dana, jer i taj perid toliko traje.

Ako se ova terapija primenjuje za čišćenje organizma, ona traje 21 dan i isto toliko dana treba da bi se organizam ponovo navikao na čvrstu hranu.

Kod nas postoji slična teorija, ali se za terapiju koristi sok od pšenične trave uz određene čajne mešavine.

Pošto verovatno malo vas zna šta je Brojsov čaj i od čega se pravi, evo vam recept. On se bez bojazni može koristiti u svakodnevnom životu i bez gladovanja.

Brojsov čaj – priprema

Brojsov čaj sadrži kašiku žalfije, pola litre vode, prstohvat matičnjaka, isto toliko kantariona i nane. Kuva se u emajliranom sudu tako što se žalfija stavi u pola litre ključale vode i kuva tri minuta. Onda se skloni sa vatre i dodaju mu se ostali sastojci, poklopi se i ostavi da stoji desetak minuta. Čaj se procedi i podeli pa se jedna polovina popije ujutru pre doručka, a druga u toku dana ili pre spavanja.

Ovaj čaj se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih problema, kod problema organa za varenje i jetre, kod bolesti mokraćnih kanala, kičme, prostate, hormonskih poremećaja, alergija, dijabetesa, a kod malignih oboljenja je glavni čaj u Brojsovoj terapiji.

Brojs je mišljenja da je čaj na bazi žalfije najvažniji od svih čajeva koji bi trebalo da se pije celog života i da onaj ko ga stalno pije neće nikad da se razboli.

  • Žalfija sadrži eterična ulja koja su dobra za ispiranje grla. Ako kuvamo žalfiju da bi je pili, njih ne sme biti pa se zato kuva tri minuta. Ona je važna za sve žlezde  i kičmenu moždinu.
  • Matičnjak umiruje rad srca i deluje umirujuće na nervni sistem, a čisti i krvne sudove.
  • Kantarion leči organe za varenje, jača imuni sistem, obnavlja ćelije jetre.
  • Nana sprečava nadimanje, eliminiše gasove iu crevu, umiruje želudačne tegobe.

Osim za sve što smo naveli, Brojsov čaj je dobar za detoksikaciju organizma i njegovo jačanje, u borbi sa leukemijom i alergijama i za pročišćavanje disajnih puteva. Brojsov čaj se i ako veoma koristan ipak ne preporučuje za vreme trudnoće.

Brojsov čaj za bubrege

Pored ovog osnovnog čaja postoje i čajevi  samo za određene organe koje je takođe Brojs osmislio.

Jedan takav čaj je i čaj za bubrege.  Za njega je potrebno 15 grama rastavića, 10 grama koprive, 8 grama troskota, 6 grama kantariona. Ovo je dovoljno za jednu osobu za tri nedelje koliko  se ovaj čaj treba piti bez prestanka.

Prstohvat mešavine se prelije sa dva decilitra vruće vode i ostavi da stoji desetak minuta, pa se procedi u veći sud i na talog od čaja još jednom sipa dve šolje tople vode i kuva 10 minuta. I ovaj čaj se procedi u veći sud pa se tako izmešaju obe količine. Upotrebljava se ujutru hladan pre jela, a pre ručka i večere po pola šolje i to samo tri nedelje. Ova terapija se može primenjivati do četiri puta godišnje sa razmakom od bar dve nedelje.

Brojsov čaj za leukemiju, krv i jačanje imuniteta

Protiv leukemije se koristi takođe određena vrsta Brojsovog čaja.

On se pravi od tri petine soka od cvekle, petine soka od šargarepe, petine soka od celera, petine  soka od bele rotkve i krompira svakog dana po četvrtinu litre. Pije se tako što se tokom dana uzima po kašika ovog čaja i ne guta odmah već se čeka da se sjedini sa pljuvačkom. Treba koristiti samo čiste čajeve za koje znamo da nisu dolazili u kontakt sa pesticidima. Uz to se svakodnevno pije čaj od žalfije i nevena.  Pacijent ne bi trebalo da konzumira masne supe, goveđe i svinjsko meso, proizvode od brašna, belog šećera, začine, crnu kafu, a posebno ne duvan i alkohol.

Sok od cvekle i limuna za zdrav organizam – Recept

Osim ovog koristi se i čaj od cvekle koja je jedan od biljaka koja ima antikancerogeno dejstvo. Najkorisnija je sveža, kao sok ili salata. Brojskov sok od cvekle se sprema na sledeći način: Cvekla se sitno narenda, prelije sokom od limuna i medom i kad malo odstoji ocedi se sok. Uzima se u gutljajima tokom celog dana. Može se koristiti i salata od cvekle sa korenom od celera koja je začinjena jabukovim sirćetom, maslinovim uljem , kimom, kiselom pavlakom i peršunovim listom.  Sve je to dobro za smanjenje holesterola, usporavanje starenja i podsticanja razmene materija u organizmu, regulisanja krvnog pritiska i podsticanja rada jetre.

Videli ste i sami da ovde nema mesta skepticizmu, sve je zdravo i korisno. Ne morate pribegavati izgladnjivanju ako smatrate da je to opasno, ali koristite ove čajeve, voće i povrće, organizam će vam biti zahvalan.

 

Save

You may also like

Leave a Comment