Home Inspiracija i Motivacija Posvete na Knjigama

Posvete na Knjigama

by Lola

Posvete na knjigama su fantastičan način da je učinite posebnom i da onaj ko je dobija na poklon ne zaboravi od ko mu je darivao. Najdraži poklon svim zaljubljenicima u knjige su naravno knjige. Njoj se obraduju više nego bilo kom skupocenom poklonu ili nakitu. Brižljivo ih čuvaju i od njih prave svoje biblioteke.

Kada dobiju knjigu vole da zapamte i znaju i  posle izvesnog vremena  od koga su je dobili. Najbolji način da se slučajno ne zaboravi poreklo dobijene knjige je posveta napisana na njoj.

Ta posveta služi novom vlasniku knjige da se podseti događaja, povoda ili načina na koji je knjigu dobio. Skup tih posveta je kao dnevnik događaja. Često se čitanjem posvete čovek seti kako se u tom periodu osećao i kako je bio raspoložen.

Posvete na knjigama ne moraju biti duge ili dubokoumne. Bitno je da su napisane od srca. Nekad je dovoljno i samo ime osobe koja poklanja, pa da se uzburkaju sećanja.

Knjige se poklanjaju raznim povodima pa su tako i poruke različite. Rođendani, diplome, venčanja, godišnjice, sećanja i sretanja su najčešći razlozi pisanja. Neko voli da posveta sadrži neki citat i tuđu misao, a neko opet voli da piše neke svoje misli koje zavise od prilike i osećanja koje gaji prema osobi kojoj poklanja knjigu. Bitno je da svaka posveta ima dušu i emociju pa bilo da je pišu prijatelji,pisci, ljubavnici, deca, roditelji.

Posvete na knjigama su magija!

Njene reči su čarobne, a rukopis pečat osobe koja je deo našeg života!

Postoje posvete koje su protkane humorom i koje su isto veoma drage kao i one ozbiljnije jer takođe imaju dušu i uglavnom pogađaju u centar i služe kao neki vid objašnjenja zbog čega poklon treba biti posvećen određenoj osobi.

Lepo je i i pisati i dobiti knjigu sa posvetom. Sreća je obostrana, uvek i zato – poklanjajte knjige jedni drugima! Knjiga je fantastičan poklon i sadrug za ove vrele dane, pa ako ste krenuli sa knjigom na odmor, bilo bi prelepo da prva strana bude ispisana rukopisom voljene osobe.

Ako Vam trebaju ideje za posvetu ili samo malo podstreka i inspiracije, pogledajte neke od najlepših posveta za knjige koje smo odabrali za Vas:

  • “Dragom sinu, jer mi je vratio osmeh na lice.”

  • “Romantka zivi od ponavljanja, a ponavljanje pretvara zelju u umetnost.To sto volimo razlicite osobe ne menja jedinstvenost strasti. Samo je povecava. U najboljem slucaju u zivotu mozemo imati jedno veliko iskustvo,a tajna zivota je da ga ponavljamo uvek iznova””

  • “Jedan srećan događaj rađa u nama nadu u drugi, i tu je možda začetak poslovice da sreća nikada ne dolazi sama.”

  • “Ostani zauvek takav kakav si,za mene savrsen.”

  • “Kad bismo svim blagim osecanjima, svim postenim i velikodusnim delima koje smo ucinili mogli otkriti pravu istinsku klicu, nasli bismo je skoro uvek u srcu svoje majke”

  • “Otkrij muziku koju svira tvoja dusa.Otkrij smisao svog osmeha jedinstvenog.Otkrij svoju vecnost.Otkrij smisao noci.Otkrij. I tada zavoli sebe onako kako nas Bog sve voli.”

  • “Mojoj prijateljici, koja još uvijek pronalazi sebe.”

  • ” Draga, zapamti da si samo jednom dete i zato uzivaj u tome ! ”

  • “Neka se ljubav budi na krilima zore,neka ljubav bude duboko morevelika kao milion svemira nežna i tiha bez nemira i neka se kradom useli u srce svačije da svako voli na svoj način, drugačije.”

  • “Ne želim da vam se ostvare sve želje jer onda više nećete želeti…. Ni svi snovi jer onda više nećete sanjati…. Želim da vam se ostvari onoliko koliko je dovoljno da budete srećni….”

Naravno, ako poklanjate knjigu nekome zaista bitnom, ne morate koristiti posvete koje nadjete na internetu. Napište šta god Vam prvo padne na pamet! Bitno je da je od srca i da će usrećiti nekoga koga volite!

Save

Save

Save

Save

Save

You may also like

Leave a Comment