Home Inspiracija i Motivacija Kako Da Organizujete Svoje Vreme

Kako Da Organizujete Svoje Vreme

by Lola

Savremen život nam svakodnevno donosi stres, mnogo obaveza, rasejanost i nervozu i sigurno ponekad ne znate kako da organizujete svoje vreme. Kao i sve žene 20og veka, koje nisu samo domaćice, već i majke, poslovne žene, drugarice, supruge, entuzijasti i hobi zavisnici, svaka od nas oseća kako u danu ima premalo sati.

Postoji mnogo ljudi koji poseduju veštinu dobrog organizovanja jer se organizovanje raznih momenata u životu može naučiti, istina uz veliki napor, ali nije nemoguće. Svi oni imaju svoja pravila čijom primenom dobro organizuju svoju svakodnevicu što se odražava na kvalitet života i porodice i okoline. Svi će biti srećniji i zadovoljniji.

Pošto je organizacija najbitnija stvar kako u poslu tako i u životu trebalo bi da usvojimo neka od tih pravila da bi nam život bio lakši, lepši i korisniji.

Prvo i osnovno je da naučimo da poslove i obaveze ne ostavljamo ,,za sutra”, jer će nas i sutra čekati. Naravno, ne možemo sve uraditi sad i odmah. Bitna stvar u organizaciji, ali i u životu, je prepoznati prioritete. Obaveze koje moraju da se urade odmah, uradite. Ne ostavljajte sa strane jer će sutra biti gomila,  pa dok razvrstate proći će vam onoliko vremena za koliko ste juče sve mogli da obavite.

 

organizujete svoje vreme

Nabavite mali rokovnik ili sveščicu u koje ćete staviti šta je kog dana neodložno pa ćete lakše uklapati obaveze. Kad savladate tehniku organizacije spisak će biti kraći, a vi ćete sve brže obavljati svakodnevne obaveze. Nemojte da vas brinu komentari zluradih da ste zaboravni jer to nije tačno. Vi se samo trudite da budete što organizovaniji i korisniji i da na najefikasniji način organizujete svoje vreme. Uz teze ćete lakše sagledati svoje obaveze i  ,,o jednom trošku”,platiti račune, izvršiti nabavku za kuću koja vam je isto na spisku, a ako dobro uklopite vreme, uzećete i dete iz vrtića.

Preporučujemo da unapred smislite jelovnik za celu nedelju jer kad smislite kao da ste ga i skuvale. Tako nećete svaki čas ići u nabavku i kupovati nepotrebno već ćete sve uraditi u jednom danu, a onda dok se ručak krčka možete da opušteno spremate stan, uključiti mašinu za veš, uživate sa decom ili u svom hobiju.

Sve ovo se uči danima , mesecima, godinama i kako vreme prolazi vi postajete savršeni u organizaciji svog života, pa bez griže savesti možete upražnjavati i neke svoje hobije i strasti.

Ne može se preko noći naučiti kako da najbolje organizujete svoje vreme, ali stvarajte dobre navike koje će kasnije prerasti u rutinu. Poenta je da loše navike pretvorimo u dobre i onda život postaje mnogo lakši, vedriji, a posebno ako se u organizaciju uključi cela porodica, svi su na dobitku.

 

I još jedna bitna stvar:

ne gubite dragoceno vreme na dosadne i usiljene razgovore samo da bi nekom popunili vreme ili mu odagnali dosadu jer ne zna sam da organizuje i ulepša svoj život već mu se dani svode na kritikovanje drugih i filozofiranje o svemu postojećem. Svaki Vaš dan je samo Vaš. Iskoristite ga najbolje što možete!

 

organizujete svoje vreme

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You may also like

Leave a Comment