Home Ishrana VMA Dijeta 5 Dana : Pravila i Jelovnik

VMA Dijeta 5 Dana : Pravila i Jelovnik

by Lola

Savremen život i jurnjava za novcem, puno obaveza i nagomilani stres pogubni su za zdrav život svakog pojedinca danas. Ako još tome dodamo i lošu ishranu, rezultat za naš organizam će biti poguban. Brza hrana, njen loš izbor dovodi do gojaznosti koja nam u početku smeta samo zbog izgleda, ali koji mesec kasnije dolazi i do zdravstvenih problema čiji se broj iz dana u dan povećava, vuku jedan drugog i mi postajemo bolesni.Tada kreće jurnjava za raznim savetima i dijetama koje će nas spasiti, ali to ne ide tako lako. Probamo svakojake dijete koje nam samo trenutno pomognu, oslabimo koji kilogram i posle sve ispočetka, kilogrami se opet gomilaju i mi imamo sve veći problem. Odmah da razjasnimo, neće nam pomoći ni jedna dijeta ako ne promenimo način života, uvedemo fizičku aktivnost i oslobodimo se bar delića stresa.

Jedna bolnička dijeta koja već duže vreme zaokuplja pažnju javnosti je VMA dijeta. Ona se u medijima predstavlja kao dijeta koju su osmislili stručnjaci sa VMA. Oni kažu da je za očuvanje zdravlja jedan od najbitnijih faktora pravilna ishrana, da oni imaju individualni pristup svakom pacijentu, da imaju različite tipove dijeta koje prilagođavaju svakom pacijentu zavisno od uzrasta i zdravstvenog stanja. Čak i upozoravaju korisnike dijeta da obrate pažnju kada koriste razne dijete kako one ne bi imale štetan efekat na njihov organizam i da se obavezno konsultuju sa stručnjacima.

Iako se oni ograđuju od ove dijete i javnost obaveštavaju da oni nisu njeni tvorci, ona je u mnogim pojedinačnim slučajevima postigla određene rezultate pa je red da i nju predstavimo, a vi odlučite sami hoćete li joj pribeći u rešavanju svojih problema.

VMA Dijeta : Pravila

VMA dijeta je predstavljena kao dijeta koja je u ovoj ustanovi bila namenjena srčanim bolesnicima koji su morali iz raznih razloga da izgube određen broj kilograma. Bitno je da se zna da se ova dijeta drži u ciklusima koji traju po pet dana i preporuka je da se više od tri ne sprovode u kontinuitetu tj. 15  dana posle kojih treba praviti pauzu od najmanje dve nedelje. Ona predviđa i jedan dan u nedelji izuzetno restriktivan režim ishrane kada se za doručak popije čaša soka od limuna bez šećera, za ručak pojede jabuka i parče dvopeka, a za večeru kuvano jaje, paradajz i dvopek. Ostalih dana se nastavlja sa uobičajenom ishranom. Bitno je i u ovoj dijeti da se dnevno popije dve litre vode. Pojedini korisnici ove dijete umesto čiste vode piju zeleni čaj ili vodu sa limunom i takođe su zadovoljni delovanjem.

vma dijeta

VMA Dijeta Jelovnik za 5 Dana

Za vreme ove dijete ne sme se koristiti alkohol, takođe nikako šećer i mora se pridržavati tačnog rasporeda obroka. Neko potencira i redosled namirnica, ali to kako kažu osobe koje su je praktikovale, nije od bitnog značaja. Ova  dijeta izgleda ovako. Pripremite se na puno pomorandži!

PRVI DAN

 • Doručak- 1 pomorandža, 1dvopek, 1 šolja kafe ili čaja
 • Ručak-1 pomorandža, 1 dvopek, 1 kuvano jaje, 1 pavlaka
 • Večera-1 paradajz, 2 kuvana jajeta, 1 krastavac, 2 dvopeka

DRUGI DAN

 • Doručak- 1 pomorandža, 1dvopek, 1 šolja kafe ili čaja
 • Ručak-1 pomorandža, 1 kuvano jaje, 1 kisela pavlaka, 2 dvopeka
 • Večera-1 paradajz, 1 pomorandža, 1 dvopek, 125 grama junećeg mlevenog mesa

TREĆI DAN

 • Doručak- 1 pomorandža, 1dvopek, 1 šolja kafe ili čaja
 • Ručak-1 pomorandža, 11 kuvano jaje, 1 kisela pavlaka, 1 krastavac
 • Večera-1 pomorandža, 1 dvopek, 125 grama junećeg mlevenog mesa, 1 šolja čaja ili kafe

ČETVRTI DAN

 • Doručak- 1 pomorandža, 1dvopek, 1 šolja kafe ili čaja
 • Ručak-1 paradajz, 1 dvopek, 125 grama mladog kravljeg sira
 • Večera-2 paradajza, 2 dvopeka, 125 grama junećeg mlevenog mesa

PETI DAN

 • Doručak- 1 pomorandža, 1dvopek, 1 šolja kafe ili čaja
 • Ručak-1 paradajz, 1 dvopek, 200 grama kuvanog jumećeg mesa
 • Večera-1 kuvano jaje, 500 grama kuvanog povrća

vma dijeta

Osobe koje su držale ovu dijetu kažu da se prve nedelje oslabi od 2,5 do 5 kolograma, a posle druge nedelje i do 15 kilograma, ali sve zavisi od pojedinca i njegove samodiscipline. Opet, iz njihovog iskustva u ovoj dijeti se neke namirnice mogu zameniti. Na primer svež paradajz šoljom kuvanog paradajza, svež krastavac kiselim krastavcem, juneće meso pilećim. Ukoliko Vam je ovo previše, predlaženo jednodnevnu VMA dijetu koju možete držati jednog dana u nedelji.

Jednodnevna VMA Dijeta

Da biste bili sasvim sigurni da se kilogrami koje ste izgubili više neće vratiti, mi Vam savetujemo da usvojite naviku da bar jednom nedeljno držite jednodnevnu VMA dijetu. Odredite koji će to dan biti i pridržavajte se ovog jelovnika:

DORUČAK: 2 dl nezasladjenog soka (limun ili grejpfru)

RUČAK: 1 dvopek ili neko integralno pecivo, 1 jabuka

VEČERA: 1 paradajz, 1 tvrdo kuvano jaje  i 1 dvopek

Ova dijeta ubrzava metabolizam i omogućava detoksikaciju, a oni koji su je primenjivali kažu da nisu osećali glad. Borba sa kilogramima zahteva velika odricanja, pokušajte. Javite nam kako ste i da li ste ovu dijetu primenjivali, ne zaboravite da se konsultujete sa doktorom i ako vam ne prija, prekinite je! Tražite jošbrži način da se oslobodite kilograma? Pogledajte ove Brze Dijete

MORAMO PONOVITI, VMA DIJETA STROGO ZABRANJUJE: ŠEĆER, SO I ALKOHOL.

SREĆNO!

 

Save

You may also like

Leave a Comment